Hoeveel bespaar ik met een pelletkachel?

De hoogte van het gasverbruik is vooral afhankelijk van het woningtype. Maar ook de gezinsgrootte, de comfortbehoefte en het weer zijn van invloed. Een huishouden ( VB 2 onder één kap) verbruikt volgens de Nibud ongeveer 1670 m3 per jaar (peildatum maart 2023). Dat komt neer op ca. € 3757,- per jaar. De vaste kosten hebben wij achterwege gelaten, deze kosten blijven zolang u op het gasnet bent aangesloten.

Stijgende gasprijzen

De prijs van een m3 gas is gemeten over de laatste twee jaar bijna verdriedubbeld. De algemene verwachting is dat bij de geringste economische groei de prijzen weer omhoog zullen schieten. Ook de groeiende wereldbevolking, de groeiende algehele welvaart en de toenemende schaarste van gas zullen de prijzen in de toekomst verder gaan opstuwen.

Jaarlijkse besparing

Op basis van het genoemde gemiddelde verbruikt u ca. 2800 kg pellets om uw woning een jaar lang te verwarmen. Dit komt neer op € 1481,-. (Maart 2023) In ons voorbeeld geeft de pelletkachel een jaarlijkse besparing van ruim € 2200,-. De gasprijzen fluctueren dit moment enorm. de verwachting is dat deze niet meer naar het vivo van 2021 zullen dalen. Hoe dan ook, door het gebruik van de pelletkachel, zult u altijd besparen op de kosten van gas.

Oude woning

Algemeen geldt: Hoe ouder en groter uw woning, hoe hoger uw besparing: hoe meer gas u verbruikt des te hoger de besparing met een pelletkachel.

Bespaar tot 50%

Met het gebruik van de Pelletkachel zijn er voorbeelden te noemen die oplopen tot 50% besparing t.o.v. de gasrekening. Echter hangt dit in grote mate af van de isolatie van de woning.

Wist u dat…

De kwaliteit van de pellets die u verbrandt grote invloed heeft op het verbrandingsproces, levensduur van uw kachel en uw stookkosten? Wij leveren de beste kwaliteit pellets voor uw pelletkachel voor een scherpe prijs. Lees hier alles wat u moet weten over pellets en bestel direct »

AustroflammCadelEdilKaminKloverMCZ
Terug